Dit zeggen anderen over mij

Wandelcoaching

De coaching van Joyce heeft ervoor gezorgd dat ik bewustwording heb gekregen over bepaalde zaken in mijn leven. Niet alleen van mijn karakter maar ook hoe ik in het leven sta en waarom ik over bepaalde dingen denk zoals ik denk. Dankzij de coaching-sessies is het voor mij een stuk duidelijker geworden waarom ik ben zoals ik ben. 

Tijdens de wandelcoaching hebben wij in het Zegersloot gebied in Alphen gewandeld. Aan de hand van voorwerpen uit de natuur kreeg ik steeds een opdracht. Deze voorwerpen stonden symbool voor kwaliteiten, subpersonen, momenten in mijn leven, karaktereigenschappen, angsten en doelen. Door deze voorwerpen als symbolen te gebruiken kon ik mij beter inleven in de situatie. Hierdoor werd mijn bewustwording des te groter.

Het was een kleine drempel waar ik overheen moest om dit te doen. Uiteindelijk heb ik alles als positief en prettig ervaren. Je bent een fijne begeleider. Ik durf me bloot te geven aan je en ik merk dat alles in vertrouwen gaat. 

Ik waardeer jouw coaching Joyce.

Bas – startend docent voortgezet onderwijs

Wandelcoaching Alphen aan den Rijn

Eindelijk begrepen

Eindelijk iemand die begrijpt hoe ik mij voel op school en die snapt hoe moeilijk het is als je nooit hebt leren leren.

Dankjewel voor je mooie boek en lieve kaarten.

Leerling 2 vwo 

Mentorondersteuning - leeranalyse onderzoek

Het afgelopen jaar had ik enkele leerlingen, bij wie wellicht sprake was van hoogbegaafdheid. Op het moment dat ik met mijn signalering en observaties aanklopte bij Joyce, kwam zij direct in actie en dacht goed mee over de aanpak. Haar benadering naar leerlingen is prettig, constructief en direct. Leerlingen hebben de contactmomenten met Joyce als prettig ervaren en ik kon als mentor goed levelen met haar bevindingen.

Met een enkele leerling is zij de diepte in gegaan met tools die recht deden aan de wensen, tekortkomingen of ontwikkelpunten van leerlingen. Haar observerend vermogen n.a.v. testen en de feedback die gegeven is naar mij, ouders en leerling was spot-on. Ouders herkenden het beschreven beeld volledig.

Joyce is een professional met het (onderwijs)hart op de juiste plek, met een scherpe blik op leerlingen.

Mentor 3 vwo

Ervaring Mentor ondersteuning hoogbegaafdheid Alphen aan den Rijn coach

Dankbaar voor de hulp van Joyce

Eindelijk een persoon die niet alleen hoort wat we zeggen maar ook begrijpt wat we vertellen. Joyce heeft onze dochter begeleid op school omdat zij vast liep in het schoolsysteem. Ze toont oprecht interesse en voelt precies aan hoe je kind in elkaar zit. Ook begrijpt Joyce wat de bottlenecks zijn tijdens de leermomenten en toetsweken. Ze helpt kinderen om op een andere manier te kijken naar de lesstof. Zo kunnen zij zich voorbereiden op toetsen op een manier die bij hen past. Als een bepaalde manier niet werkt bij jouw kind dan biedt ze een andere methode aan en daarna nog weer een andere methode.

Alles wordt goed besproken en overlegd met het kind zelf alsmede met de ouders. Joyce geeft opbouwende feedback en helpt ook om daar waar nodig meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Tussentijds zijn er diverse overlegmomenten geweest met Joyce, zowel via de email als face to face. Ze neemt altijd uitgebreid de tijd, denkt met je mee en reikt oplossingen of ideeën aan.

Joyce heeft niet alleen ervaring met kinderen die een hoog IQ hebben. Ook kan zij overweg met kinderen met een hoog EQ en die daarbij HSP zijn.

Wij zijn heel dankbaar dat we de hulp van Joyce hebben gehad en raden haar van harte aan.

Ouder 

Mentorondersteuning - inzicht in de leerling

Joyce heeft mij als mentor ondersteund in de begeleiding van mijn hoogbegaafde leerlingen. Door middel van de gesprekken die wij hebben gevoerd heeft zij ervoor gezorgd dat ik beter inzicht kreeg in de denkwijze van mijn leerlingen. Ook kreeg ik hiermee inzicht in de uitdagingen die deze denkwijze met zich mee kan brengen. Joyce voerde heldere, duidelijke gesprekken met de leerlingen en hun ouders. Soms zat ik hier als mentor bij. Naderhand volgde altijd uitgebreide verslaglegging. Hierdoor kon ik als mentor het docententeam steeds goed inlichten.

Verder hield Joyce mij regelmatig op de hoogte. Daardoor was het voor mij duidelijk waar ze met de leerling mee bezig was. Ik wist waar de focus lag, wat mij als mentor weer hielp om in gesprek te gaan met mijn leerling. 

Overzicht creëren

Waar ik als mentor soms de nodige uitdagingen zie, zorgt Joyce in haar manier van aanpak dat er stappen gemaakt kunnen worden in de juiste richting. Een concreet voorbeeld. Dit jaar merkte ik in gesprek met een leerling, dat de gesprekken met Joyce er bij hem voor zorgden dat er rust kwam in de chaos in zijn hoofd. Van tijd tot tijd was de leerling in kwestie het overzicht helemaal kwijt. Joyce bekeek met de leerling steeds weer stap voor stap wat er nodig was om het overzicht terug te krijgen. Van de leerling weet ik dat hij dit als heel fijn ervaren heeft. Ook het gevoel door iemand begrepen te worden in een omgeving waar blijkbaar ‘niemand’ hem begreep, was voor hem heel prettig.

Joyce neemt de leerlingen graag mee terug naar hun gevoel in plaats van alleen maar vanuit het hoofd te werken. Dat is misschien nog wel haar grootste kracht, daar de leerlingen waarmee zij werkt juist geneigd zijn hun gevoel te negeren om alles wat er moet.

Daarnaast heeft Joyce mij met haar gedreven, professionele aanpak, enthousiasme en frisse blik op zaken weten te inspireren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer ben gaan lezen en opzoeken over het thema hoogbegaafdheid in het voortgezet onderwijs. Ook is dit één van de redenen waarom ik besloten heb om een opleiding binnen dit thema te gaan volgen.

Loes – mentor 3 vwo

Ervaringen op weg naar de brugklas studielift Alphen aan den Rijn

Op weg naar de brugklas

Onze zoon volgde bij Joyce de groepscursus “Op weg naar de brugklas” . Na de eerste bijeenkomst kwam hij heel enthousiast thuis en vertelde wat hij allemaal geleerd had. Ook gaf hij aan: “Hier heb ik echt wat aan!” Vol motivatie ging hij die week aan de slag met zijn huiswerk. Tijdens de drie bijeenkomsten heeft hij de nodige tools/handvaten gekregen om straks een goede start te kunnen maken op de middelbare school! 

Ouder

Ben je naar aanleiding van bovenstaande ervaringen nieuwsgierig geworden? Klik op één van onderstaande buttons voor meer informatie!