1 op 1 school- of studiebegeleiding

Of je nu op de middelbare school zit of al studeert, het kan zomaar gebeuren dat het leren ineens niet meer vanzelf gaat. Een gegeven waar veel hoogbegaafde jongeren op een bepaald punt tegenaan lopen. Lange tijd is het je nog wel gelukt op algemene kennis, logisch nadenken en een goed geheugen… maar nu werkt dat ineens niet meer. Geen paniek! Je bent bij mij op het juiste adres.

Werkwijze

Eerst gaan we samen op zoek naar het probleem. Het leeranalyse onderzoek kan veel inzicht geven in waarin je vastloopt, maar misschien weet jij zelf al heel goed waar het probleem ligt. Aan de hand van jouw hulpvraag stellen we vervolgens een persoonlijk plan op. Hierin staat beschreven in welke studievaardigheden jij je wil ontwikkelen. Dan begint het echte werk: oefenen, oefenen, oefenen. Het goede nieuws is dat je dit grotendeels kan doen met je eigen school- of studiewerk. Zo kost het je geen extra tijd. Bovendien kan je dan direct in de praktijk ervaren of iets werkt ja of nee. Een enkele keer krijg je andere oefeningen van me mee. 

Jarenlange ervaring

De afgelopen jaren heb ik vele cursussen en opleidingen op het gebied van studievaardigheden gevolgd. Dit, in combinatie met mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van leerlingen in het voortgezet onderwijs, maakt dat ik uit vele bronnen kan putten om een persoonlijk plan voor jou te maken. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet en vice versa. Het is soms een zoektocht maar als jij belooft niet op te geven, blijf ik net zolang zoeken tot we de manier hebben gevonden die bij jou past! 

De struggle die school heet

Naast de studievaardigheden die jij leert je eigen te maken, is er bij de 1 op 1 school- of studiebegeleiding aandacht voor jouw schoolervaringen. Hoe voel jij je op school? Waar loop je tegenaan? Hoe is de relatie met jouw docenten en klasgenoten? Raak je misschien steeds verwikkeld in discussies omdat je het gevoel hebt dat anderen je niet begrijpen? Snap je niks van waarom mensen doen wat ze doen of waarom het schoolsysteem werkt zoals het werkt? Ook hierin kan ik je begeleiden. Het kan een struggle zijn om hiermee om te leren gaan, maar niks is onmogelijk. De manier waarop jij het schoolse leven benadert kan van grote invloed zijn op hoe je het vervolgens beleeft. Ik kan je helpen met deze inzichten en bied je verschillende tools aan om hierin je weg te vinden. Zo kan jij weer met plezier naar school! 

Ontwikkeling hoogbegaafdheid en topsport, 1 op 1 school- en studiebegeleiding